Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

«Βόμβα» τέως με πολλούς αποδέκτες


Ο τέως δήμαρχος Παναγιώτης Τζανίκος «πετά το γάντι» σε όσους μιλούν για κακοδιαχείριση. Ζητεί έλεγχο της διοίκησής του από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, προτείνοντας ως αρχικό μάρτυρα τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γιαννακάκο!
Μετά από πολύμηνη απουσία από το πολιτικό προσκήνιο της πόλης, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου Παναγιώτης Τζανίκος επιλέγει να σπάσει τη σιωπή του με μια αιφνιδιαστική κίνηση, που πιθανότατα θα προκαλέσει πολλές και «καυτές» συζητήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μόλις δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές, ο πρώην «ένοικος» του δημαρχιακού μεγάρου της Βασ. Σοφίας δίνει στη δημοσιότητα δύο επιστολές-«φωτιά», επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον ήθελαν να έχει εξοργιστεί με τις συνεχείς αρνητικές αναφορές στην περίοδο της διοίκησής του και ιδιαίτερα για τα υπονοούμενα τού επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ηλία Γιαννακάκου περί κακοδιαχείρισης.
Η πρώτη επιστολή του τέως δημάρχου απευθύνεται προς το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και μέσω αυτής, ο κ. Παναγιώτης Τζανίκος ζητεί τη διενέργεια ελέγχου στον Δήμο Αμαρουσίου για την περίοδο 2003-2006 «κι αν κριθεί σκόπιμο και για τις προηγούμενες τρεις θητείες μου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, προτείνει στους Επιθεωρητές να καλέσουν ως αρχικό μάρτυρα για τη διερεύνηση της διοίκησής του τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γιαννακάκο!
Στην ίδια επιστολή, ο τέως δήμαρχος «καρφώνει» και τη νυν (και επόμενη) διοίκηση του Γιώργου Πατούλη, αναφέροντας ότι η επιχείρηση διασποράς διάφορων υπαινιγμών περί των προηγούμενων διοικήσεων θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για να παραμείνει ανεξέλεγκτη η παρούσα διοίκηση, όπως συνέβη την περίοδο 2007-2010.

Η δεύτερη επιστολή του κ. Παναγιώτη Τζανίκου απευθύνεται προς τον ίδιο τον κ. Ηλία Γιαννακάκο, τον οποίο -αφού ενημερώνει για το περιεχόμενο της πρώτης επιστολής- προειδοποιεί να προσέχει όσα λέει και γράφει για την περίοδο της διοίκησής του, ξεκαθαρίζοντάς του ότι «η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει». Παράλληλα, του «χρεώνει» πρόθεση ν’ αφήσει και στη νέα περίοδο ανεξέλεγκτη τη διοίκηση του Γιώργου Πατούλη, αφήνοντας υπονοούμενα για πράγματα που συνέβησαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση και τα οποία γνωρίζουν ο λαός και ιδιαίτερα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Η κίνηση του κ. Παναγιώτη Τζανίκου να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της πολύχρονης διοίκησής του στον Δήμο Αμαρουσίου αναμφισβήτητα δίνει νέες διαστάσεις στα πολιτικά πράγματα της πόλης, αφού η σκληρή κριτική για τη θητεία του ελάχιστες φορές απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνο που, παρά τις δια λόγου καταγγελίες και τις προειδοποιήσεις για εις βάθος έρευνα στα πεπραγμένα της περιόδου Τζανίκου, κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει προκύψει.
Ωστόσο, τώρα, τα δεδομένα αλλάζουν και πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία ώστε να συνεχιστούν οι αόριστες καταγγελίες και οι ανέξοδοι παλληκαρισμοί. Ο πρώην δήμαρχος παρέχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθουν στο φως όλα τα στοιχεία της διοίκησής του και να μάθει επιτέλους ο μαρουσιώτικος λαός για την οικονομική -κυρίως- κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν.
«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα». Με την τροπή που έλαβαν τα πράγματα, είμαστε πολύ κοντά στο να διαπιστώσουμε πού ακριβώς κρύβεται η αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου